🌍 www.hundlivat.com | 📧 hundlivat@gmail.com | 📞 073-041 97 94

Elin

Jag heter Elin Spangenberg och är född och uppvuxen i Gävle men har bott i Uppsala sedan 1996 när jag flyttade hit för att börja plugga på universitetet.
Jag har alltid gillat djur. Under min uppväxt vara jag en äkta hästtjej, jag spenderade ALL ledig tid i stallet. När jag skulle plugga vidare på universitetet så blev det med djurtema, jag har läst till husdjursagronom på Sveriges lantbruksuniversitet. Jag stannade sedan kvar där och doktorerade inom djurvälfärd, och har bl.a. använt mig av tillämpad etologi i min forskning.

Nästa samma dag som jag tog min examen på agronomutbildningen 2002 så skaffade jag min första hund, Hallon. Sen dess så har jag bara blivit mer och mer hundnörd för varje år som går. En sak som jag uppskattar väldigt mycket med hundträning och tävling är att man kan använda samma individ till så många olika saker och olika grenar, på hög nivå. Min erfarenhet från hästvärlden är att hästarna som man kan nå högt med är betydligt mer ”specialiserade” för en gren. Och jag uppskattar också väldigt mycket att ha en hund i vardagen, förstklassigt sällskap jämt!

Jag har alltid gillat tävlingar och att arrangera tävlingar, det har jag med mig från min hästperiod. Jag blev därför snabbt engagerad i tävlingssektorn i Uppsala BK när jag började engagera mig i klubben, utbildade mig snart till tävlingsledare, blev sammankallande i tävlingssektorn och på den vägen är det.
Att jag själv tävlar med mina hundar tror jag bottnar i att jag gillar att lära djur saker och se hur de kan utvecklas, och då är tävlingarna ett enkelt och tydligt mått på vad man har lyckats lära hunden.

Kort om mig:
– Agronomie Doktor, dvs disputerad husdjursagronom
– Tävlar i spår, sök och lydnad

– SBK instruktör bruks- och tävlingslydnad sedan 2019
– Domare för bruksprov sedan 2018
– Tävlingsledare inom bruksprov (A) och lydnad sedan 2006

Copyright © hundlivat.com 2023