🌍 www.hundlivat.com | 📧 hundlivat@gmail.com | 📞 073-041 97 94

Nemårs Artemis ”Märta”

2021-02-21 Malinois
Märta är min blivande tävlingshund. Hon är en mycket social och glad individ med fin kamplust. Det är lätt att dra igång henne rejält men också lätt att dämpa henne igen. Min uppfattning hittills är att hon är mycket styrbar och väldigt förig. Vi har väldigt roligt ihop när vi tränar, hon har mycket humor :-). Allt vi har provat hittills har hon gjort med god energi och lust, så än så länge har jag inte hittat några större svagheter hos henne.
Planen är att tävla Märta i lydnad, sök, spår och förhoppningsvis också mondioring.

Tävlingsresultat:

– Uppflyttad lägreklass spår
– Startklass, uppflyttningsresultat

Keepsake of Little Willy Willy’s ”Morran”

2012 – , Australian Cattledog

En glad pensionär:
Morran kom in i mitt liv lite oplanerat, men väldigt passande skulle det visa sig. Hon är en otroligt arbetsvillig hund och väldigt signalkänslig. Hon är mycket energismart och tycker att visst kan man ta i, men då ska det finnas en anledning till det.
Hon är alltså inte en explosiv hund, men har istället lätt för att utföra bra detaljer och det är lätt att träna in dem på henne. Hon har bra kroppskontroll helt enkelt. Hon har också mycket humor och blir bara roligare och roligare att jobba med allteftersom åren går!

Morran har en väldig talang för nosarbete, det är fröjd att träna henne både i spår och sök. Som med tidigare hundar har jag tävlat lydnad, sök och spår med Morran, med följande resultat:

− 1:a pris lydnadsklass 3
− Certpoäng elitklass spår
− Godkänd elitklass sök
− SEUCH Svensk utställningschampion

Andromeda ”Hallon”

2002 – 2015, Borderterrier

Hallon var min första hund. Jag valde en borderterrier för jag ville ha en liten hund men som jag kunde prova på det mesta med, och det kunde jag verkligen med henne. En väldigt mjuk, social, glad och lättlärd hund som var bra på både lydnad och nosarbete.  Vi tävlade i lydnad upp till dåvarande elitklass, samt i spår (uppflyttad till högre klass) och sök (godkänd högre klass).

Jag lärde mig massor på denna lilla hund!
Jag saknar ofta att ha en liten hund och någon gång kommer jag att skaffa det igen. Det är inte omöjligt att det blir en ny borderterrier då.

Ayers Chic Blue Confetti, ”Chicie”

2008 – 2012, Australian cattledog

Jag fick chansen att ta över Chicie från hennes uppfödare (Sonja Broberg, Ayers kennel), när hon var drygt 2 år. Jag hade blivit intresserad av rasen så det var ett fantastiskt tillfälle att få prova en cattledog.
Chicie var en smart och signalkänslig hund som hade många goda kvaliteter men en något begränsad arbetsmotor. Med denna hund lärde jag mig också väldigt mycket, skaffade mig många redskap som jag har haft med mig i vidare hundträning.

Vi tävlade i gamla elitklass lydnad (med 2:a pris som bästa resultat), samt spår (uppflytt lkl) och sök (uppflytt hkl). När min nuvarande hund kom in i bilden så kände jag att jag och Chicie hade kommit så långt vi kunde, och jag omplacerade henne då som sällskapshund hos ett aktivt pensionärspar där hon har levt ett mycket gott liv sen dess.

Copyright © hundlivat.com 2023